طول ریسه منشعب و لیدر در ریسه اردک ماهی با توجه به استقرارریسه منشعب در بستر مابین 30 تا 55 سانتی متر ایده ال است و جنس نخ ریسه منوفیلامنت فلوروکربن یا براید روکش دار وبه نسبت سایز ماهی هدف با قدرت کشش lb30 تا 60lb مناسب است.بعضی ماهیگیران حرفه ای برای افزایش ضریب اطمینان در مقابل پارگی احتمالی لیدر توسط دندانهای برنده اردک ماهی از سیم بکسل روکش دار استفاده میکنند.
با توجه به نوع طعمه زنی طبیعی قلاب ساق بلند خاردار تیره یا مات و در بعضی از ریسه ها با توجه به تکنیک طعمه زنی قلاب ساق کوتاه بدون خار مناسب بوده و سایز متداول و مرسوم نسبت به سایز ماهی شماره 2 تا 8 می باشد .در مورد بکارگیری قلابهای سه شاخ نسبت به سایز ماهی هدف شماره 2 تا 6 مناسب است.
وزنه بکار گرفته شده در ریسه های کف خواب هم بصورت لغزنده و هم بصورت ثابت نسبت به طراحی ریسه قابل استفاده خواهد بود و نسبت به مسافت پرتاب و دبی آب از 60 گرم تا 110 گرم قابل نصب می باشد.
اردک ماهی در فصول صید (اواسط اردیبهشت ماه تا اواخرآذرماه) در رودخانه ها و سدها قابل صید است و بهترین راندمان صید ساعات بامدادی و طلوع و همچنین غروب آفتاب و با توجه به قدرت دید بالا و شب شکارچی بودن در طول شب نیز شرایط جهت صید محیا خواهد بود.درسدها و دریاچه ها در فصل بهار بخصوص اواسط اردیبهشت ماه اردک ماهی در نقاط کم عمق نوار ساحلی 1 تا 3 متر بیشترین راندمان صید را خواهد داشت و همچنین از اواسط مهرماه تا اواخرآبانماه نیز راندمان صید در عمق 2 تا 6 متر افزایش چشمگیری خواهد داشت.
بهترین طعمه ها برای صید اردک ماهی نسبت به اولویت طعمه عبارت است از: گلدفیش(ماهی قرمز نوروز) ، ماهی مغارچین( سس ماهی )، کولمه، کولی رودخانه ای ، سگ ماهی های رودخانه ای ، قورباغه سبز مردابی و کپورچه . سایر طعمه ها در اولویت بعدی صید خواهند بود.
توجه داشته باشید این ماهی کیسه هوایی حساسی دارد و روزهایی که شرایط جوی پایدار است ( بخصوص فشار هوا ) جهت صید با روشهای انتظاری مناسب است و در صورت تغییرات ناگهانی جو مانند ابری شدن ، بارندگی شدید و وزش بادهای فصلی که بصورت ناگهانی رخ می دهد ، بعلت تغییر فشار هوا تغذیه نخواهد کرد.بنابراین بهترین زمان بندی برای یک ماهیگیری موفق در شرایط جوی پایدار(حداقل سه روز) شکل خواهد گرفت.
این ماهی بر خلاف ماهی سوف به اصوات وارتعاشات منعکس شده درخارج از محیط آبی و همچنین به حرکت های کنار ساحل حساس است بنابراین هنگام ماهیگیری بهتر است از لباسهای استتاری استفاده کنید و از حرکات اضافی و صحبت کردن با صدای بلند پرهیز کنید. همچنین این ماهی به انعکاس نورهای غیر طبیعی در آب واکنش منفی نشان می دهد، بنابراین در هنگام تاریکی هوا و شب ها از انعکاس نور چراغ های هد لایت در آب نیز بپرهیزید.
تجربه نشان داده است این ماهی هنگام به قلاب افتادن تا آخرین لحظه تلاش خواهد کرد تا خودش را از گرفتار شدن رها سازد و استفاده از چاک تضمین موفقیت در صید را افزایش خواهد داد . دقت داشته باشید که این ماهی پس از خروج از آب قادر است به شما آسیب جدی وارد کند و هرگز انگشتان و دست خود را به طرف دهان ماهی نبرید و حتما” قلاب را توسط انبرهای ویژه ماهیگیری از دهان ماهی خارج کنید و همچنین میتوانید از ابزارهای مانند اهرم لبگیرماهی
(Lip Gripper ) نیزبرای مهار ماهی استفاده نمایید.
وزش باد در حدود 3 تا 8 متر در ثانیه مشکلی ایجاد نخواهد کرد ولی وزش بیشتر از 9 متر در ثانیه تاثیر منفی در صید خواهد گذاشت .روزهای گرم آفتابی ماهی بیشترشبها و ساعات صبحگاهی تغذیه خواهد کرد وبعد از طلوع آفتاب اردک ماهی ها با حرکت به نواحی پرعمق در طول روز و برخلاف سایر روزها حتی هنگام غروب نیز از راندمان صید پایینی برخوردار خواهد بود.
در صورت بکارگیری طعمه های زنده به جای مرده با تکنیک وریسه های تخصصی در رودخانه ها و خط ساحلی سدها و دریاچه ها چه به روش شناوری و چه به روش کف خواب ضریب موفقیت در صید به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت.