خمیر برکلی قزل آلا (Berkley)

خمیر برکلی قزل آلا (Berkley)

ماهیگیران بخصوص کسانی که به صید ماهی قزل آلا علاقه مندند نام خمیر برکلی قزل آلا را محال است که نشنیده باشند و از آن حتی برای یکبار استفاده نکرده باشند. در توصیف این خمیر ماهیگیری که محصول کمپانی آمریکایی Berkley میباشد باید گفت که بهترین طعمه قزل آلا میباشد که تا کنون ساخته شده است و این گفته بر اساس تجربیات صید هزاران ماهیگیر در سرتاسر دنیا میباشد.

اما چه چیزی باعث میشود تا خمیر برکلی یک طعمه ایده آل جهت صید ماهی قزل آلا به شمار بیاید ؟

جواب این سوال را خود کمپانی برکلی در وب سایت و مقالات خود داده است ! کمپانی برکلی در جواب شما دوستداران خمیر برکلی قزل آلا گفته که نتیجه سالها تست و بررسی متخصصان این کمپانی برای اینکه ماهی قزل آلا چه طعمهایی را دوست دارد و به اصطلاح دم به تله میدهد را مورد بررسی قرار داده اند و نتیجه این آزمایشات و راه سخت و دشوار خمیر برکلی میباشد. همچنین این کمپانی عنوان کرده است که راز این فرمول ویژه را هیچ وقت افشا نخواهد کرد !

پس راه حل این مشکل چیست؟

تا اینجا فهمیدیم که کمپانی برکلی تحت هیچ شرایطی فرمول ویژه ساخت این خمیر را در اختیار عموم نخواهد گذاشت و البته باید هم چنین باشد زیرا نتیجه دهه ها آزمایش و تجربه را نمیتوان به این راحتی در اختیار همه گان گذاشت و با توجه به اینکه خمیر قزل آلا برکلی سهم بسیار زیادی از تراکنش های مالی در عرصه طعمه خمیر قزل آلا را به خود اختصاص داده است و سود هنگفتی را به جیب صاحبان این شرکت روانه کرده ، نباید انتظار افشا فرمولاسیون ویژه این خمیر معجزه گر را از کمپانی برکلی داشت.

فرمول ساخت خمیر برکلی چیست؟

پس از نزدیک به 12 سال آزمایشات مختلف میدانی و شیمیایی پیشرفته و همکاری با برجسته ترین شیمیدانهای ایران و جهان بالاخره موفق به کشف فرمول ویژه این خمیر ماهیگیری شدیم تا بتوانیم ضمن ارائه یک محصول باکیفیت ، حباب قیمتی بسیار زیاد این محصول در بازار را بشکنیم. باید اعتراف کنیم که پروسه تولید خمیر برکلی قزل آلا بسیار پیچیده و سخت و دشوار است و در حدود 5 واکنش شیمیایی و 5 ترکیب مختلف در ساخت این اعجوبه دنیای ماهیگیری دخیل هستند.

در اوایل سال 88 بود که به این فکر افتادیم تا راز فرمولاسیون ویژه خمیر ماهیگیری برکلی را کشف کنیم. در ابتدا با تشکیل یک کارگروه متشکل از 5 شیمیدان برتر کشور در صدد کشف ویژگیهای شیمیایی این خمیر با ارزش استارت تحقیق و بررسی را زدیم.

5 ماده اصلی در فرآیند ساخت این محصول بر اساس آنالیز دستگاههای پیشرفته و تحقیقات آزمایشگاهی در زیر بصورت کامل بیان میگردند :

1- Gum Resin :

کالیفن یا کالیفون یا رزین گام صمغی است که از گونه های مختلفی از درختان مخروطی بدست می آید . کالیفن بسته به روش پردازش به سه نوع تقسیم می شود که شامل رزین صمغ ، رزین چوب و رزین tall-oil هستند.

کالیفون یک ماده پرکاربرد است که در همه چیز وجود دارد. این ماده در لوازم آرایشی ، محصولات پاک کننده و راکت های تنیس استفاده می شود و آلرژی نسبت به آن بسیار شایع است.

رزین های گیاهی از نظر ترکیب با شیره و سایر ترشحات گیاهی متفاوت هستند. شیره گیاه بیشتر نقش تغذیه ای دارند ولی رزین ها با عملکردهای محافظتی از گیاهان حمایت می کنند و در صورت آسیب دیدن گیاه راه ورود ارگانیسم ها به گیاه را مسدود می کنند. علاوه بر این رزین ها خواص ضدعفونی کننده دارند و نگهدارنده آب هستند.

اصطلاح رزین در دنیای پیشرفته نیز استفاده می شود و برای انواع رزین های مصنوعی مانند اپوکسی که خصوصیات فیزیکی مشابهی دارند، بکار می رود ولی هیچ رابطه ای با رزین های مشتق از گیاهان ندارند.

رزین ها که کالیفون نیز نامیده می شوند به رزین های تقطیر شده کاج ، سرو و صنوبر و بطورکلی درختان مخروطی گفته می شود. همانطور که در توضیحات بالا گفته شد کالفن یا گام رزین باعث ایجاد قوام در خمیر برکلی میگردد و ویژگی منحصر به فرد این رزین باعث ایجاد آب گریزی نسبی و انتشار نسبی مواد در خمیر و در نتیجه ایجاد غلظت بسیار نقطه ای که کم کم باعث ایجاد اسانس هاله ای میگردد میشوند. اما این نوع رزین چون بسیار سفت میباشد به تنهایی نمیتواند بافت نرم و انعطاف پذیر خمیر برکلی را ایجاد نماید. پس بنابر این نیاز داریم تا رزین های دیگری را اضافه نماییم اما باید درصد ترکیب این رزینها به گونه ای باشد تا فرم نهایی خمیر حفظ گردد.

2- رزین WAC : این ماده یک رزین پلی اکریلیک با ژل مانند میباشد که دارای خواص یون کربوکسیلیک اسید میباشد. کاربردهای این ماده در صنعت غذایی ، صنایع نفت و گاز و ساخت فیلترهای پیشرفته تسویه مواد میباشد. و اما کاربرد این ماده در خمیر برکلی این است که باعث میشود بافت خمیر کمی اسفنجی شود و درنتیجه جذب هوا در میکرو سلولهای خمیر باعث ایجاد حالت پاپ آپ بر روی خمیر میگردد. تهیه این ماده با توجه به تحریمهای مواد پتروشیمی در کشور با مشکل روبروست و واردات این ماده به کشور به سختی صورت میگیرد.

3- SBA Resin : این نوع از رزین با پایه بسیار قوی آنیونی کوپلیمری (polystyrene-divinylbenzene ) با یک گروه آمونیوم در جایگاه سه یا چهار که آنیون ها را در فرآیندهای مختلف شیمیایی خارج میکند میباشد. این ماده در دو حالت ژل و درشت در دسترس است .

فرآیند های شیمیایی در تولید خمیر برکلی :

بطور کلی 5 فرآیند شیمیایی در تولید خمیر برکلی دخیل هستند :

1- استفاده از Solvent ها برای محلول کردن سه رزین نام برده شده در بالا به منظور ایجاد یک خمیر با قوام بالا و نرمی کاملا قابل قبول به همراه بافت کمی اسفنجی .

2-اضافه نمودن اسانس خالص ( مانند ذرت و پنیر یا غیره …. )

3-اضافه نمودن اکریل های خوراکی جهت ایجاد دانه های براق برای جلب توجه بیشتر ماهی

4- مخلوط نمودن همه این مواد با هم در حدود یک ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد.

5- اضافه نمودن مخصوص پاپ کننده جهت ایجاد حالت پاپ آپ در خمیر

فرآیند ساخت خمیر برکلی قزل آلا بسیار سخت و نیز در مقیاس پایین کاری دشوار و هزینه بر میباشد.

با توجه به رسالت َشرکت آنزوپلاس در جهت ترویج فرهنگ ماهیگیری و نیز تولید محصولات بسیار با کیفیت در کلاس جهانی با قیمت های بسیار مناسب بر آن شدیم تا با تولید خمیر قزل آلا با کیفیت بسیار بالا در سطح جهانی گامی در جهت خدمت به هموطنان عزیزمان برداریم.

digianzo_saeed
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • digianzo_saeed 28 دسامبر 2021 / 11:28

    سلام وقت بخیر لطفا شماره تماس جهت برقراری ارتباط ومشاوره ارسال بفرمایین.یا با شماره تماس 09030147272 تماس بگیرین.باتشکر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *